Wat is een energetische massage?

Massage is een belangrijke therapie die al eeuwenlang in verschillende culturen toegepast wordt.
De meeste mensen zien een massage enkel als ontspanning of wellness maar massages hebben ook een helende werking op lichaam en geest. Ze heffen energieblokkades op en activeren het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Wat is een energetische massage?
Energetische therapie is een gegeven dat reeds van in het begin van de mensheid wordt toegepast. Er zijn echter weinig mensen die het werkingsprincipe kennen. Ik krijg vaak de vraag ‘wat is een energetische massage eigenlijk’. Graag wil ik jullie hier een beetje meer uitleg over geven.

Bij een energetische massage wordt enerzijds gewerkt op energiepunten en meridianen in het lichaam en anderzijds met de overdracht van universele energie . Hierdoor worden blokkades opgeheven en het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd waardoor de natuurlijke energiestromingen in het lichaam weer in balans komt.

De universele (levens)energie is altijd in ons lichaam aanwezig en dient steeds in evenwicht te zijn. Wanneer dit niet het geval is kan dit leiden tot mentale (angst, piekeren, stress) maar ook fysieke klachten, die meestal een rechtstreeks gevolg zijn van de mentale disbalans. Een klacht of ziekte geeft aan dat de balans in het lichaam verstoord is en een massage is erop gericht om het evenwicht op alle niveaus te herstellen.

Praktisch gebeurt de overdracht van energie aan de hand van specifieke strijkende bewegingen of handoplegging. De energie is op u persoonlijk afgestemd en gaat daarheen waar het voor u op dat moment nodig is. Het gaat naar plaatsen waar een blokkade zit, heft deze blokkade op waardoor sommige klachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen.

Tijdens het uitvoeren van de massage kan je de werking van de energie voelen door bv. warmte, koude, rillingen, borrelende darmen, moeheid, loom gevoel. Dit is echter volstrekt normaal en van voorbijgaande aard. Het kan ook zijn dat je niets voelt. Dit heeft geen effect op de behandeling zelf.

Een energetische massage is volstrekt natuurlijk en kan als bijkomende therapie op de reguliere behandelingsmethoden de nodige ondersteuning bieden.

Afhankelijk van je klachten kan je kiezen welke massage voor jou het beste is op dat moment. Dit kan verschillen van keer tot keer. Wat betreft het aantal behandelingen wordt er steeds gekeken naar de aard van jouw persoonlijke klachten. Om een goed resultaat te krijgen, adviseer ik om op regelmatige basis een massage te nemen. Zeker in het begin om de drie weken.

Wanneer kies je voor een energetische massage?
Een energetische massage is voor iedereen geschikt.
Wil je graag een moment van rust, ontspanning of me-time? Of heb je last van mentale of fysieke klachten? Dan kan deze massage jou ondersteunen en zo bepaalde klachten helpen  verminderen.

De essentie van een energetische massage is het in balans brengen van het lichaam. Daarom kan deze massage heel doeltreffend zijn voor gevoelige, intuïtieve, hoogsensitieve kinderen en volwassen die op zoek zijn naar een moment van rust en naar meer balans in hun leven.
Een energetische massage kan ook een waardevolle ondersteuning bieden bij mensen met een burn-out.

Ondervind je ernstige klachten? Wend je dan eerst tot je (huis)arts.

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *