Wandelen geeft je energie

Wandelen geeft je energie

Wandelen geeft je energie

Ben je moe of heb je last van een energiedipje? Een kort wandelingetje kan wonderen doen!

Soms zit je op je werk of thuis bijna een volledige dag binnen. Dan kan het wel eens gebeuren dat je er even doorheen zit. Je kan je niet meer goed concentreren, je hebt geen inspiratie meer, je voelt je suf in je hoofd en de tijd lijkt plots heel traag te gaan. Herkenbaar?

Een wandelpauze

In plaats van tegen de vermoeidheid te vechten en gewoon door te doen met wat je bezig was, kan je ook 30 minuutjes gaan wandelen. Dat is meestal al voldoende om er weer tegen aan te kunnen. Het helpt je de vermoeidheid terug te dringen en je meer energie te geven.

Op je werk kan je bijvoorbeeld gebruik maken van je middagpauze. In de buurt van je werkplaats is er vast en zeker wel de mogelijkheid om een wandeling te maken. En waarom zou je geen collega mee vragen?

Ontspan je geest

Wandelen helpt je ook je geest te ontspannen, zeker wanneer je dit in de natuur doet. Het is de snelste en eenvoudigste manier om jezelf op andere gedachten te brengen. Tijdens het wandelen wordt de bloedtoevoer naar de hersenen gestimuleerd. En dat zorgt er dan weer voor dat je een helder hoofd krijgt, maar ook dat je je hoofd eens even kan ‘leegmaken’. Verder is het ook een eenvoudige methode om stress te reduceren. Je geeft je geest de kans om tot rust te komen en met een nieuwe blik naar de dingen te kijken.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *